• عزيزي العضو

    إذا كنت تواجه مشكلة في تسجيل الدخول الى عضويتك فضلا قم بطلب تغيير كلمة المرور عبر (نسيت كلمة المرور) أو التواصل معنا عبر أيقونة التواصل في الأسفل او البريد [email protected] او من خلال المحادثات على الواتساب عبر الرابط التالي https://wa.link/bluuun او مسح الباركود في الصوره

    إدارة الموقع

الخرشوف المحشي باللحمة المفرومة

إنضم
30 أبريل 2011
المشاركات
1,703
مستوى التفاعل
83
النقاط
48
الموقع الالكتروني
mon.shomoo5.com


27087.imgcache.gif





الخرشوف المحشي باللحمة المفرومة



images

27089.imgcache.gif



ده طبق معروف قوي وفيه ناس كتير بتحبه لأنه طبق بسيط وغني بالعناصر الغذائية اللي محتاج إليها الجسم ودي أبسط طريقة ممكن تعمليه بيها ومش هياخد منك وقت خالص..


27090.imgcache.jpg


27091.imgcache.gif


• نص كيلو لحمة مفرومة.

• 2بصلة مفرومة.

• معلقة ثوم مفرومة.

• 2 ملعقة دقيق.

• كوب لبن.

• 2 كيس خرشوف جاهز.

• جبنة مبشورة.

• زبدة.

• شرائح جزر مسلوق "للتزيين"

27092.imgcache.gif



• أول حاجة هبتدي أعصج اللحمة المفرومة بأني أحط الزيت في طاسة وأضيف إليه البصل وبعدين معلقة صغيرة ثوم مفروم وأقلبهم مع بعض لغاية ما البصلة تبدأ تذبل، هضيف إليها اللحمة المفرومة والبهارات والفلفل وأقلبهم كلهم مع بعض لغاية ما اللحمة تستوي هضيف إليها الملح.

• هبتدي أعمل الصوص الأبيض وهو عبارة عن معلقة زبدة + 2 معلقة دقيق + كوب لبن وأقلبهم باستمرار وأثناء التقليب أضع نص كوب جبنة مبشورة وأزودهم بشوية ماء مع التقليب علشان مفيش حاجة تكلكع مني.
• هجيب الخرشوف وهحطه في طبق البايركس وهبتدي أحشي الخرشوف باللحمة المفرومة.


27093.imgcache.jpg

• ومن فوق اللحمة هحط الصوص الأبيض اللي أنا عملته وأغطي بيه الخرشوف والصينية كلها وبعد كده أحط شوية جبنة مبشورة فوق الوش... هدخله الفرن تحت الشواية لمدة عشر دقائق وبعد كده أخرجه وأجمله بشرائح الجزر المسلوق.


27094.imgcache.jpg

ده الشكل النهائي
لطبق الخرشوف
المحشي باللحمة المفرومة
وبالهنا والشفا

27095.imgcache.jpg


الخرشوف المحشى بعيش الغراب

27096.imgcache.png


قليلة الدسم


27091.imgcache.gif

12 حبة
خرشوف - طازج

2 كوب
عش الغراب - طازج، شرائح


2 ملعقة كبيرة
ريحان - طازج، مفروم

1 ملعقة صغيرة
بودرة ثوم

4/1 كوب
عصير ليمون

1/2 2 كوب
عصير طماطم

2 حبة
طماطم - شرائح


ملح وفلفل

27092.imgcache.gif



  1. يغسل الخرشوف جيدا، تزال كل الأوراق وتسوى الحواف للحصول على قلوب الخرشوف. يمكنك شراء قلوب خرشوف جاهزه مجمدة و تهمل هذه الخطوه.
  2. يغلى ماء فى إناء عميق ويضاف عصير الليمون وقلوب الخرشوف والملح وتترك لتطهى لمدة 10 دقائق حتى توشك على النضج.
  3. يقلب عيش الغراب فى طاسه لا تلصق، مع الريحان و الثوم والملح والفلفل لمدة دقيقة.
  4. تحشى قلوب الخرشوف بخليط عيش الغراب وتغطى كل حبه بشريحة طماطم. يرص الخرشوف فى إناء زجاجي للفرن. يصب عصير الطماطم في الإناء.
  5. يسخن الفرن الى درجة حرارة 200 مئويه ويوضع الإناء فى الفرن لمدة 10 دقائق. يقدم فورا

بالهناء والشفاء

27097.imgcache.gif
 
ذائقه أنيقه . . دام تألقك
لروحك الود ’
26849.imgcache.gif
,
 
[SIZE=+0]
27211.imgcache.gif

[SIZE=+0]سلمت يمناك على الانتقاء الاكثرمن رائع

[SIZE=+0]لقلبك طوق ورد
لاحرمنا جديدك المميز
ودي لك
[/SIZE]

27211.imgcache.gif
[/SIZE]
[/SIZE]
 
نسل الاصايل
منورة يا الغلا تعريف الخرشوف
الخرشوف هو الحرشوف أو الشوك أرضى، وله أسماء أخرى منها: كنكر، وكنجر، وكنار، وجناره. وهذه العشبة الكبيرة المشابهة للنبات الشوكي موطنها هو أقاليم أوروبا الجنوبية وأمريكا الشمالية وجزر الكناري، ومنطقة الشرق الأوسط، وحوض البحر الأبيض المتوسط وتستخدم أوراق العشبة طبيا.
والجذور والرؤوس المزهرة غير الناضجة يمكن أن تحتوي أيضا على مركبات طبية نافعة.

مشكورة غلاتي على ردك

 
الزعيمه
حضور جميل ومتابعه طيبه منكِ ياعزيزتي ..
جزيل الشكر ..
ودي لكي..
 
هنأأأأ وشفــآآآ على قلبكـ ,~,

وتسلم إيدك ولا تعبتي والله ,,


وإعتبرينا يوم الخميس معاازيمكـ~ ,,


أهم شيء تطبخين خرشووف وكنافة ,~,
 
أعلى