شمعة الاحزان
مجروحه
الخرشوف المحشي باللحمة المفرومة
ده طبق معروف قوي وفيه ناس كتير بتحبه لأنه طبق بسيط وغني بالعناصر الغذائية اللي محتاج إليها الجسم ودي أبسط طريقة ممكن تعمليه بيها ومش هياخد منك وقت خالص..
• نص كيلو لحمة مفرومة.
• 2بصلة مفرومة.
• معلقة ثوم مفرومة.
• 2 ملعقة دقيق.
• كوب لبن.
• 2 كيس خرشوف جاهز.
• جبنة مبشورة.
• زبدة.
• شرائح جزر مسلوق "للتزيين"
• أول حاجة هبتدي أعصج اللحمة المفرومة بأني أحط الزيت في طاسة وأضيف إليه البصل وبعدين معلقة صغيرة ثوم مفروم وأقلبهم مع بعض لغاية ما البصلة تبدأ تذبل، هضيف إليها اللحمة المفرومة والبهارات والفلفل وأقلبهم كلهم مع بعض لغاية ما اللحمة تستوي هضيف إليها الملح.
• هبتدي أعمل الصوص الأبيض وهو عبارة عن معلقة زبدة + 2 معلقة دقيق + كوب لبن وأقلبهم باستمرار وأثناء التقليب أضع نص كوب جبنة مبشورة وأزودهم بشوية ماء مع التقليب علشان مفيش حاجة تكلكع مني.
• هجيب الخرشوف وهحطه في طبق البايركس وهبتدي أحشي الخرشوف باللحمة المفرومة.
• نص كيلو لحمة مفرومة.
• 2بصلة مفرومة.
• معلقة ثوم مفرومة.
• 2 ملعقة دقيق.
• كوب لبن.
• 2 كيس خرشوف جاهز.
• جبنة مبشورة.
• زبدة.
• شرائح جزر مسلوق "للتزيين"
• أول حاجة هبتدي أعصج اللحمة المفرومة بأني أحط الزيت في طاسة وأضيف إليه البصل وبعدين معلقة صغيرة ثوم مفروم وأقلبهم مع بعض لغاية ما البصلة تبدأ تذبل، هضيف إليها اللحمة المفرومة والبهارات والفلفل وأقلبهم كلهم مع بعض لغاية ما اللحمة تستوي هضيف إليها الملح.
• هبتدي أعمل الصوص الأبيض وهو عبارة عن معلقة زبدة + 2 معلقة دقيق + كوب لبن وأقلبهم باستمرار وأثناء التقليب أضع نص كوب جبنة مبشورة وأزودهم بشوية ماء مع التقليب علشان مفيش حاجة تكلكع مني.
• هجيب الخرشوف وهحطه في طبق البايركس وهبتدي أحشي الخرشوف باللحمة المفرومة.
• ومن فوق اللحمة هحط الصوص الأبيض اللي أنا عملته وأغطي بيه الخرشوف والصينية كلها وبعد كده أحط شوية جبنة مبشورة فوق الوش... هدخله الفرن تحت الشواية لمدة عشر دقائق وبعد كده أخرجه وأجمله بشرائح الجزر المسلوق.
ده الشكل النهائي
لطبق الخرشوف
المحشي باللحمة المفرومة
وبالهنا والشفا
الخرشوف المحشى بعيش الغراب
قليلة الدسم
12 حبة
خرشوف - طازج
2 كوب
عش الغراب - طازج، شرائح
2 ملعقة كبيرة
ريحان - طازج، مفروم
1 ملعقة صغيرة
بودرة ثوم
4/1 كوب
عصير ليمون
1/2 2 كوب
عصير طماطم
2 حبة
طماطم - شرائح
ملح وفلفل
- يغسل الخرشوف جيدا، تزال كل الأوراق وتسوى الحواف للحصول على قلوب الخرشوف. يمكنك شراء قلوب خرشوف جاهزه مجمدة و تهمل هذه الخطوه.
- يغلى ماء فى إناء عميق ويضاف عصير الليمون وقلوب الخرشوف والملح وتترك لتطهى لمدة 10 دقائق حتى توشك على النضج.
- يقلب عيش الغراب فى طاسه لا تلصق، مع الريحان و الثوم والملح والفلفل لمدة دقيقة.
- تحشى قلوب الخرشوف بخليط عيش الغراب وتغطى كل حبه بشريحة طماطم. يرص الخرشوف فى إناء زجاجي للفرن. يصب عصير الطماطم في الإناء.
- يسخن الفرن الى درجة حرارة 200 مئويه ويوضع الإناء فى الفرن لمدة 10 دقائق. يقدم فورا
بالهناء والشفاء